Kaszói Vadaspark, valamint a Fafaj- és vadismereti tanösvény átadása – 2015.07.31

A KASZÓ Zrt. 2015. július 31-én adta át a közjóléti tevékenysége során idén megvalósított beruházásait: a Kaszói Vadasparkot, valamint a Fafaj- és vadismereti tanösvényt

k5

A Kaszói Vadaspark megvalósítása cégcsoport szintű összefogásnak (5 millió Ft pénzeszköz átadás) köszönhető. Mintegy 2,5 ha-on mutatja be a Társaság a kaszói vadászterületen élő valamennyi nagyvadféleség (gímszarvas, dámvad, őz, vaddisznó) képviselőit természetes környezetben. Információs táblák segítenek eligazodni a különböző vadfajok között, részletesen ismertetve az adott vadról tudni érdemes információkat. A vadaspark körül kialakításra került 3 pihenőhely, valamint 1 szalonnasütő, mely az ide érkező kirándulók kényelmét és kikapcsolódását szolgálja.

 

k15 k12 k11

 

A Fafaj- és vadismereti tanösvényt erdei közjóléti létesítmények megvalósításához nyújtott, EMVA pályázaton elnyert 4,4 millió Ft támogatásból valósította meg a KASZÓ Zrt. A 3,520 m hosszú tanösvény 16 db információs tábla segítségével mutatja be a terület fontosabb őshonos fafajait, mindemellett kiváló terepet biztosít a kirándulni, sétálni, vagy akár a sportolni vágyóknak is. 2 pihenőhely, valamint 1 pad került kialakításra arra az esetre, ha valaki tovább szeretné élvezni “Somogy Zöld Szívének”, vendégszeretetét, hangulatát.

 

k4 k2 k8

 

Mindkét beruházás belterülethez közel található, könnyen megközelíthető a 2012-ben átadott  Multifunkcionális Ökoturisztikai Látogatócentrum irányából, valamint a 2013-ban kialakított Kaszói Kirándulóközpont is a vadaspark közelében fekszik, így a látogatók könnyedén bejárhatják a kaszói közjóléti beruházások sorát. Kiváló célpontja lehet a Kaszóra érkező családoknak, és kirándulócsoportoknak egyaránt, valamint a KASZÓ Zrt. által az idei évben útjára indított Vadász Göri Erdei Iskola oktatási tevékenységét is hatékonyan szolgálja.

bitay

Dr. Bitay Márton Örs, állami földekért felelős államtitkár, Földművelésügyi Minisztérium

 

 

“A turisztikai fejlesztéseink fő célja a közjóléti funkciók erősítése, azaz, hogy minél többen járjanak ki Magyarország legszebb tájaira. A felépült tanösvény arra alkalmas, hogy az ide látogatók megismerjék a somogyi állatvilágot, növényvilágot. Ha alaposan megismerjük Magyarország állatvilágát, akkor tudjuk, hogy mi az, amit védenünk kell, mi az a nemzeti érték, amivel felelősen kell gazdálkodnunk és unokáinknak megőriznünk.”

 

 

 

k3 k7 k6

 

Az átadáson Galamb Gábor, a KASZÓ Zrt. vezérigazgatója köszöntötte a jelenlévőket, majd Dr. Bitay Márton Örs, a Földművelésügyi Minisztérium Állami földekért felelős államtitkára osztotta meg a gondolatait. Ezt követően Szászfalvi László országgyűlési képviselő, valamint levélben Dr. Neszményi Zsolt, a Somogy Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja üdvözölte a beruházást. Az ünnepélyes átadó a Csányi Alapítvány növendékeinek műsorával zárult.

 

k13 k1 k10

 

Filmünket szeptember 6-án, vasárnap láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

 

www.fhmag.hu

www.facebook.com/fhmag

http://www.idokep.hu/erdomezo 

www.facebook.com/echotelevizio

http://echotv.hu/hazai-vadasz